Припинення підприємницької діяльності (Ліквідація ФОП, закриття ФОП)

У зв'язку із змінами у законодавстві реєстрація припинення підприємницької діяльності (закриття ФОП, ліквідація ФОП,) скоротилась до 1 дня. Але є одне велике «але». Після надання державному реєстратору реєстраційної картки №12 на проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності, реєстратор видає повідомлення про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності, але в органах ДПІ по місцю своєї реєстрації фізична особа залишаєть на обліку до повного завершення перевірки. Відповідальність по своїх зобов'язаннях (борги перед бюджетом, пеня чи штрафні санкції за неподання звітності) залишається на фізичній особі вже без статусу підприємця, до повного їх виконання. Про зняття з обліку вразі відсутносі питань до підприємця звичайно ДПІ не повідомляє — (не зобов'язані).
 Висновок: рекомендуємо приватному підприємцю самостійно чи з допомогою спеціалістів після отримання повідомлення від державного реєстратора про припинення, у разі проведення діяльності пройти перевірку, в іншому випадку звернутись до ДПІ по місцю реєстрації із листом (заявою) про надання довідки про зняття з обліку для остаточного переконання, що фізична особа знята з обліку,  немає за плечима боргів чи інших зобов'язань, які вспливуть через декілька місяців, або навіть років.

Вартість послуги

1. Реєстрація припинення діяльності ФОП — 1000 грн.

У вартість послуги входить:

• Попередня консультація;
• Подання реєстраційної картки;
Отримання повідомлення від реєстратора про державну реєстрацію припинення
   підприємця (закриття ФОП, ліквідація ФОП);
Подання річної та ліквідаційної звітності.

2. Супровід  при проходженні перевірки (у разі необхідності) та при знятті з обліку у ДВС — вартість договірна.

Додаткові витрати:

Нотаріальні послуги (доручення для представництва в органах реєстрації та ДФС......250 грн.)

Як замовити?

Необхідно надати:
  копію паспорта та ідентифікаційного коду.
  копію виписки з ЄДР (або свідоцтва).
  за наявності оригінал свідоцтва платника єдиного податку.
  звітність за останні три роки діяльності
  довідку про рух коштів (якщо були відкриті поточні рахунки).
  вразі наявності працівників, надати закриті трудові угоди.

А також оформити нотаріальну довіреність на наших спеціалістів для проведення всіх дій пов'язаних з ліквідацією (довіреність не входить у вартість послуг).

Оплата за послуги може здійснюватись:
►  Готівкою шляхом внесення завдатку (повний розрахунок в момент отримання Вами готових документів);
►  Попередньою оплатою на поточний рахунок (реквізити для оплати)

Збережіть свій вільний час!

Телефонуйте за номером +38(096)-256-65-65,  +38(050)-568-07-31